Najamem šotor ali halo za obnovo jadrnice 12m
- Iztok
- Kraj: Lj.-Trzin-Ribiško naselje
Najamem šotor ali halo za obnovo jadrnice 12m
Pozdravljeni
Nameraval sem barko obnoviti na obali, vendar bolj ko iščem izvajalce ne dobim niti ene resne ponudbe.
Če želim, da barko obnovim hitro in kvalitetno ter seveda najugodneje potem je to definitivno lahko zgolj stran od obale. Prevoz v Lj in dvigalo me staneta toliko kot samo hala za nekaj mesecev na obali. Torej če upoštevam, da lahko skoraj vsak dan kaj postorim ter, da so vsi ostali stroški veliko nižji kot na obali, potem tehtnica prevaga k odločitvi, da barko prepeljem v Ljubljano oziroma njeno okolico.
Izvajalce na obali iščem že od septembra lani. Sem že skoraj obupal predvsem zato, ker ne iščem polovičarskih rešitev ampak solidne in kvalitetne za sprejemljivo ceno. Na žalost imajo ličarji plovil na obali popolnoma zgrešene osnovne pojme o kvaliteti in ceni. Ne eno ne drugo zame in verjetno še za koga ni sprejemljivo pa nimam nekih absurdnih zahtev. Želim predvsem, da je delo narejeno kot navaja proizvajalec primerjev, kitov in končne barve. Večina pa bi nekaj po svoje očitno zgolj zato, da bi s čim manj truda čimprej in čimveč pokasirali.
Našel sem zunanji prostor za obnovo barke v Lj.
Sedaj iščem:
- šotor za najem
- nakup rabljenega šotora ali samo konstrukcije zanj
- halo za najem (vhodna vrata min 4,2m višine in 4m širine.)
Barka: 11,98m
Širina: 3,8m
Hvala za vse nasvete in priporočila
Iztok
Nameraval sem barko obnoviti na obali, vendar bolj ko iščem izvajalce ne dobim niti ene resne ponudbe.
Če želim, da barko obnovim hitro in kvalitetno ter seveda najugodneje potem je to definitivno lahko zgolj stran od obale. Prevoz v Lj in dvigalo me staneta toliko kot samo hala za nekaj mesecev na obali. Torej če upoštevam, da lahko skoraj vsak dan kaj postorim ter, da so vsi ostali stroški veliko nižji kot na obali, potem tehtnica prevaga k odločitvi, da barko prepeljem v Ljubljano oziroma njeno okolico.
Izvajalce na obali iščem že od septembra lani. Sem že skoraj obupal predvsem zato, ker ne iščem polovičarskih rešitev ampak solidne in kvalitetne za sprejemljivo ceno. Na žalost imajo ličarji plovil na obali popolnoma zgrešene osnovne pojme o kvaliteti in ceni. Ne eno ne drugo zame in verjetno še za koga ni sprejemljivo pa nimam nekih absurdnih zahtev. Želim predvsem, da je delo narejeno kot navaja proizvajalec primerjev, kitov in končne barve. Večina pa bi nekaj po svoje očitno zgolj zato, da bi s čim manj truda čimprej in čimveč pokasirali.
Našel sem zunanji prostor za obnovo barke v Lj.
Sedaj iščem:
- šotor za najem
- nakup rabljenega šotora ali samo konstrukcije zanj
- halo za najem (vhodna vrata min 4,2m višine in 4m širine.)
Barka: 11,98m
Širina: 3,8m
Hvala za vse nasvete in priporočila
Iztok
-
Uri1
Re: Najamem šotor ali halo za obnovo jadrnice 12m
Kaj pa, če bi konstrukcijo naredil, kar z gradbenega odra, ki ga lahko po zaključenem delu še vedno z lahkoto prodaš. Tako sem jaz svojo rihtal in je bilo super, ker sem si obenem naredil tudi podest okoli barke.
Lp. Uroš
Lp. Uroš
- boris
To z gradbenim odrom je dobra ideja. Oder lahko najameš. Velika ponudba je na bolhi.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
- Iztok
Pozdravljeni
Tale ideja z gradbenim odrom je resnično odlična. Bom šel malo v akcijo pa da vidim. Bom poročal kaj sem našel.
Hvala
Tale ideja z gradbenim odrom je resnično odlična. Bom šel malo v akcijo pa da vidim. Bom poročal kaj sem našel.
Hvala
- Iztok
Najem ni tako enostaven kot bi si kdo mislil. Cene so od 420m/mesec dalje + prevoz ... Sestavjlati moraš sam.
Pošteno mi je svetoval en od ponudnikov, da je bolje, da ga kar kupim, ker me bo prišel že v par mesecih le malenkost dražje ali celo enako in če se kaj zavleče potem pa sploh ni logike najemat.
Torej sedaj moram iskati ponudbo rabljenih odrov tistih starih, ki imajo vse sestavljeno z objemkami.
Če ima kdo kakšno informacijo se priporočam.
Pošteno mi je svetoval en od ponudnikov, da je bolje, da ga kar kupim, ker me bo prišel že v par mesecih le malenkost dražje ali celo enako in če se kaj zavleče potem pa sploh ni logike najemat.
Torej sedaj moram iskati ponudbo rabljenih odrov tistih starih, ki imajo vse sestavljeno z objemkami.
Če ima kdo kakšno informacijo se priporočam.
-
Uri1
Zato sem ti napisal, da ga kupiš in ko zaključiš po enaki ceni prodaš naprej. Oz vmes mogoče celo oddaš in si še na profitu. Pri renti je pa še problem, ker zaradi stroška začneš na hitro delat in ponavadi se to ne obnese najbolje.
- aegir
V obnovi na celovški imajo menda zelo poceni alu oder. Jaz ga sicer nisem videl ampak gradbenik s katerim sem sodeloval ga je takoj kupil ker je menda zelo ugoden. Mogoče se splača preveriti.
- Iztok
Vse sem dobro pretuhtal in se odločil takole. Kupil bom objemke in gradbene cevi. Spojne elemente bom dal izdelat sam, da bo šotor imel na slemenu in na robu lepe spoje, da ne bo trgalo polivinila. Za ponjavo bom uporabil folijo s kakršno zaščitijo barke v marinah ali za prevoz.
Morda kdo ve kje bi se dalo dobiti tak polivinil?
Morda kdo ve kje bi se dalo dobiti tak polivinil?
-
solatko
Iztok , različne vrste polivinila izdelujejo v Šmarci pri Kamniku. Ne vem pa , če izdelujejo tudi tako kakršno rabiš ti.
Se pa splača poklicati.
Se pa splača poklicati.