Naj prvo povem, da sem zelo vesel, da smo se končno zbrali in naredili nekaj svojega, ki bo vsekakor na super prijateljski ravni in z veliko druženji.
Pa preidimo k enem super simpl receptu, ki ni moj ampak me je ta vikend zelo presenetil, kako lahko taka enostavna zadeva da toliko arome v ustih..
Z našim Davidom sva se v soboto spravila na Krk k prjatlu Mihcu na malo šraufanja, malo ribičije in nekaj počivanja in uživanja. ko smo zvečer zaključili z ribičijo nas je boljša polovica od Mihata presenetila z rezinami svežih jurčkov popečenimi na maslu in na vsaki rezini še košček gorgonzole.
No se pravi: čimbolj sveže jurčke se nareže na rezine cca 0.5 cm, v ponvi stopimo maslo in najprej na eni strani popečemo jurčke, potem pa jih obrnemo in obložimo z rezinami gorgonzole, pokrijemo z pokrovko in počakamo, da se gorgonzola lepo raztopi......simpel, da bl nebi moglo biti ampak, ko probaš... ta aroma jurčkov v kombinaciji z maslom in gorgonzolo kar eksplodira v ustih....je reku David
Zvečer to sam ponovim doma in postrežem moji dragi ....... še bolj zadovoljna z preprostostjo in ukusom kakor sem sam....
L.P. Klemen Jakša