@kojoti:
Pozdravljen. Da pojasnim:
- SEA-beat naprava se priklopi na nmea2000 mrežo, na katero je priklopljen tudi motor in še kaj.
- SEA-beat naprava se trajno montira na pred zunanjimi vplivi (suho, oz. proti vodi in špricanju zaščiteno mesto) v plovilu. Če ima SEA-beat nprava vgrajen GPS, to je izvedba SEA-beat BOATER, mora GPS signal prodreti do naprave. Pri meni GPS dela BP. v hiši, tudi na mojem gumenjaku glede tega ni težav. Jaz jo imam v prtljažnem prostoru ob zgornjem spoju plastike in tubusev.
- Display je na android mobilnem telefonu/tablici oz. android napravi. Komunikacija med android telefonom in SEA-beat napravo je brezžična - bluetooth. Lahko je tudi žična, vendar ne vidim velikega smisla v tem. Na android napravi mora teči SEA-beat aplikacija, katere glavni pogled je sledeč:
- Android naprava služi zgolj prikazu/nastavitvi količin. Ničesar ne procesira.
- SEA-beat naprava polno deluje tudi če telefona na plovilu nimaš. Takrat ne vidiš kaj se dogaja, ne moreš ničesar spreminjat, porabljeno gorivo, prevožena pot in ostale stvari pa se beležijo. Če bo med plovbo prišlo do stanja, ko je potrebno signalizirati opozorilo, ima SEA-beat naprava 12/24V izhod za piskač oz. opozorilno lučko. Ko bo nekaj narobe bo zapiskalo/zasvetilo, na zaslonu android naprave pa bo količina, ki je alarm povzročila, obarvana rdeče.
Kar se pa Raymarine Dragonfly 5 tiče pa lahko povem, da zadeve v detajle ne poznam, kolikor pa mi je znano, priklopa na nmea2000 mrežo nima. S tem tudi ni povezljiva ne s SEA-beat, ne z motorjem ali česarkoli drugim. V kolikor je drugače, prosim da me popravite.
LP